Savjeti o učenju

 Ispričavam se što nisam pisala dugo. Zadnji moj post je bio početni post. Prije nisam pisala jer nisam imala vremena i nisam znala što da pišem. U ovom postu ću govoriti o učenju i školi. 🎒 Reći ću vam neke svoje savjete vezane uz učenje. Pa krenimo.

1. Uči uvijek za radinim stolom. Ako učite na krevetu ili fotelji možete zaspati što nikako ne biste htjeli. Stolica bi trebala biti udobna ali ne previše. 

2. Isplaniraj svoje učenje unaprijed. Planiranje je osnovna stvar. Kada imate negdje zapisano što morate učiti biti će vam lakše jer nećete morati sve pamtiti. Nemojte planirati sve precizno nego otprilike.

3. Skloni mobitel dok učiš. Možda vam je teško odreći se mobitela dok učite jer vam stalno stižu poruke. Najbolje je da prije učenja reknete prijateljima ili s kim se već dopisujete ili slično da vi se idete učiti i da vas ne ometa. Pravi prijatelj... će vas pustiti na miru. Ako vam i dalje stižu poruke isključite zvuk obavijesti. Kad budete imali pauzu od učenja možete pogledati mobitel.

4. Ne uči napamet. Učiti treba sa razumijevanjem. Učiti možete uz neku metodu učenja kojih ima mnogo. Jedan od tih načina je pravljenje bilješki. 

5. Ako ti odgovara možeš učiti uz glazbu. Naravno ne mislim uz neku pjesmu. Mislim o glazbi za učenje. Kažu da su za učenje dobre Mozartove skladbe. 

6. Nakon naučene lekcije nagradi se. Popij sok, pojedi red čokolade...

7. Odredi cilj učenja. Važno je da odredimo zašto to učimo cilj. Primjer: "Ako ovo naučim dobiti ću dobru ocjenu na ispitu.˝  Neka vaš cilj bude u bliskoj budućnosti. Evo jednog primjera koji nije dobar: "Ako ovo naučim moći ću postati učiteljica.˝ Ovo nije dobar primjer jer to što naučiš sad neće ti to samo trebati nego će ti trebati još puno toga. 

Eto to bi bili neki moji savjeti o učenju. Nadam se da su vam pomogli. Pisati ću vam ponovno čim stignem i naravno odlučim što ću pisati. Pozdrav!




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Produktivan dan!